Recept på kladdkaka, och kyckling med creme fraích och ris.

I går blev det som sagt bak och matlagning hemma hos en vän till mig. Så nu tänkte jag bjuda på två recept:




Den bästa kladdkakan som alltid blir perfekt!
ugn: 175 grader.

100 g margarin.
3 dl socker.
2 st ägg.
1,5 dl vetemjöl.
4 msk kakao.
1 tsk vaniljsocker.
1 krm salt.

Det som är lite speciellt med denna kladdkaka är att ingredienserna rörs i hop varmt över platta, gör så här:
Smält  smöret i en kastrull, tillsätt sedan alla ingridienser i den ordning de står (rör hela tiden). Tag en form som har en löstagbar botten och fäst bakpapper i bottet (detta är absolut inget måste, men det gör de hela lite enklare, plus att det blir inte lika jobigt att diska).  Häll smeten i formen. Ställ in i ugnen, 15 minuter och sedan är den perfekt.


Det blev ju även matlagning också. Då fick det bli någonting som fanns till hands. Det blev kyckling i en god sås och ris. Detta är en super lätt middag som går snabbt att göra. Det du behöver är:

Kyckling filé (hur mycket beroende på hur många ni är).
Ca 2 dl Creme fraiche (alltså en burk typ).
Oliver (om du tycker om, det går lika bra utan)
Fetaost (englit mig är det ett måste, men själv klart kan du ta det du tycker om)
Annat (t.ex tomater eller nästan van som helst du gillar)
Ris.

Så här gör du:
Du börjar med att koka riset, eftersom att det tar längst tid. Sedan skär du kyckling filé'n i tärningar, inte för små dock. Fräs kycklingen i en stekpanna, tills kyckligen är lagomt brun och genomstekt. Tillsätt sedan creme fragichen i steckpanan, krydda där efter som du vill, t.ex salt och peppar. Sedan häller du i det övriga, som t.ex oliver och fetaosten.

Vilket enkelt recept va? Hur gott som helst, och du kan även  variera det mycket beroende på vad du har i.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0